Alle veje fører til Rom - Når man går så går det nok

Tidligere byrådsmedlem Jørgen Bruun, Holsted, har vandret ad pilgrimsruten, Via Romea Germanica, tværs gennem Tyskland og videre gennem Østrig, Lichtenstein og Schweiz - over Alperne til Italien. Målet var at nå Peterspladsen i Rom.

Sådan startede Jørgen Bruun fra Holsted sit foredrag om sin vandretur på 3000 km fra DK til Rom, som han foretog på 92 dage i 2018.

Jørgen er vokset op på en gård, hvor det var naturligt at børn hjalp til. Obama's slogan om “ to be nice and useful” stammer i virkeligheden fra Jørgens mor, mener han. Denne indstilling har præget ham hele livet. Da Jørgen var 62 år og havde overdraget driften af gården til næste generation, besluttede han at gå til Rom - han ville besøge paven og deltage i julemessen i Rom.

Han startede d.27.8. ved Danevirke, gik ad Hærvejen til Elben og fulgte en pilgrimsrute ned gennem Tyskland, Schweiz til Italien. Undervejs overnattede han ofte på klostre og fik lov at spise med mod at deltage i aftenandagten. Vi hørte om mange spændende og pudsige oplevelser fra turen.
1. søndag i advent nåede han til Rom, hvor hans kone mødte ham, og han kom i audiens hos paven.

Jørgen fremhæver at opbakning fra familien, gode vandrestøvler (sled 2 par op), begrænset bagage på ca. 8 kg i god rygsæk er forudsætningen for, at det kunne lade sig gøre.

Bliver man lykkelig af at gå til Rom ? dette spørgsmål sluttede han af med - hvortil han svarede, at han følte sig begunstiget og nød at kunne lige: “ Yes, jeg gjorde det”

Tilbage til nyhedslisten